Alarm systemen en beveiliging Alarm systemen en beveiliging ProductenBrandbeveiliging & branddetectie
Vraag een offerte

Brandbeveiliging & branddetectie met onze betrouwbare brand detectoren


Brandbeveiliging & branddetectie en brand detectoren

Wat is brandbeveiliging?

Jaarlijks eist brand veel slachtoffers. Mensen raken zwaargewond en schadegevallen zijn meestal financieel een regelrechte ramp. Zowel voor uw woning als uw bedrijf doet u er goed aan te investeren in brandbeveiliging op maat. Zo voorkomt u niet enkel brandschade, maar ook veel erger.


Is brandbeveiliging verplicht?

Alle nieuwe woningen evenals alle woningen waar renovatiewerken worden uitgevoerd waarvoor een stedenbouwkundige vergunning vereist is, moeten voortaan uitgerust zijn met branddetectie. Deze dient conform te zijn aan de norm NBN EN 14604. De branddetector is BOSEC gecertificeerd of is in overeenstemming met deze norm. In adviezen van de brandweer en in lastenboeken wordt regelmatig verwezen naar de NBN S21-100 norm. Deze norm omschrijft in detail hoe de brandbeveiliging moet worden opgebouwd.

  • Hoe en waar moeten de brand detectoren geplaatst worden?
  • Welke bekabeling moet er worden voorzien?
  • Welke noodvoeding moet de centrale bezitten?

Wanneer uw branddetectie moet voldoen aan de NBN S21-100 norm, helpt Argus Security u graag verder met een volledige en aangepaste offerte.

Vraag uw offerteHoe werkt branddetectie?

Een conventioneel of klassiek branddetectie systeem moet brand en rook in een vroeg stadium detecteren en de brandveiligheid van een gebouw dus garanderen. Dit kan worden gekoppeld aan een inbraakbeveiliging voor doormelding. Optische of thermische branddetectoren worden in kringen geplaatst en bewaken als het ware het gebouw. De handbrandmelders worden ook hier op aparte kringen gezet, net als de sirenes. Zodra een branddetector of handmelder de brandmeldcentrale alarmeert, kan die meteen sirenes sturen en het brandalarm luiden. De koppeling met de inbraakbeveiliging zorgt voor een doormelding naar de meldkamer en zo worden de hulpdiensten tegelijk snel en efficiënt verwittigd.


De basis: de branddetector

Een branddetector (soms rookmelder genoemd) is een apparaat dat alarm slaat na detectie van branddeeltjes, die kunnen wijzen op een (beginnende) brand. Een branddetector kan een zelfstandig apparaat zijn, maar steeds vaker zijn branddetectoren verbonden met een inbraakbeveiliging - of branddetectie systeem. Er zijn meer typen brand detectoren beschikbaar op de markt., zoals: de optische branddetector, de thermische branddetector en de multisensor brand detectoren.


Wij werken enkel met de beste branddetectoren

In België zijn er veel regelgevingen, wetten en instellingen die de brandbeveiliging in de gebouwen controleren. Maximale branddetectie en immuniteit voor vals alarm zijn de Argus-kenmerken van onze systemen voor brandbeveiliging.
  • Alle materialen waarmee Argus Security werkt, zijn BOSEC-gekeurd
  • Onze producten worden geplaatst volgens de EN-norm voor brandbeveiliging.

Ons uitgebreid gamma bevat componenten voor elke toepassing, van gemakkelijk te installeren alarmmelders of rookmelders tot uitgebreide branddetectie. We beschikken zowel over conventionele als digitale centrales en brandbeveiliging systemen.

 

Brandbeveiliging & branddetectie NOTIFIER Brandbeveiliging & branddetectie INIM


Support: handleidingen


Download hier de handleiding van de brandcentrale CF.