Vraag een offerte

Meldkamer bij Argus Security


Meldkamer

Wat is een meldkamer?

Een inbraakbeveiligingssysteem alarmeert een inbreker met een luid en optisch signaal. Professioneel gezien gaan we nog een stapje verder om uw veiligheid te garanderen. Van dit alarm wordt ook melding gemaakt bij een professionele meldkamer . Onze meldingen zijn in staat om exact te signaleren wat er zich binnen uw pand afspeelt en kan zo de loze melding onderscheiden van reële alarmmeldingen. Bij een echte melding wordt de politie dringend ingeschakeld.


Is een meldkamer verplicht? 

Door de aansluiting bij een meldkamer volgt u op de veiligste manier al uw alarmsignalen op. U bent niet rechtmatig verplicht om u aan te sluiten bij een meldkamer, maar een verzekeraar kunt u dit wel opleggen. Deze aansluiting is afhankelijk van het gewaarborgde risico. Toch zijn er ook veel voordelen aan deze meldkamer:

  • De meldkamer waakt over uw beveiligde goed en treedt in uw plaats op.
  • De meldkamer verwittigt, wanneer dit nodig is, ook alle andere betrokken partijen.
  • De meldkamer is technisch uitgerust om de echte van valse alarmen te onderscheiden. In het geval van een reële gevaardreiging zal de operator ook de politie verwittigen wanneer dit nodig is.


De voordelen van een meldkamer

De tijd tussen een inbraak en alarmopvolging moet zo beknopt mogelijk zijn. Ook bestaat het ‘stil alarm’. Dit houdt in dat op de plaats waar de inbraakbeveiliging geplaatst is, niets gehoord of gezien wordt bij een inbreuk. De meldkamer wordt wel onmiddellijk verwittigd en kan de nodige derde partijen inschakelen.

De meldkamer staat 24/7 gereed om in te grijpen, zodat u op beide oren kunt slapen. Daarnaast beschikt de meldkamer over professionele, meertalige meldkameroperatoren, en worden hulpdiensten in noodsituaties meteen verwittigd.

Security-as-a-service: we garanderen uw veiligheid met de gepaste oplossingen, op het moment dat u daar behoefte aan heeft. Binnen Argus Security staan we steeds voor u paraat.

Actief beveiligen, 24 uur op 24

In nood telt elke seconde. Daarom raadt Argus Security (Putte) de aansluiting op een centrale meldkamer aan. De controlekamer, ook wel alarmcentrale of meldkamer genoemd, vormt het hart van uw beveiliging. Alert Services beschikt over een erkende alarmcentrale en biedt een forse waaier aan alarmopvolging-diensten aan. U heeft de keuze uit verschillende formules, zodat u verzekerd bent van een beveiligingsconcept dat volledig beantwoordt aan uw persoonlijke noden.

U krijgt live-updates over een alarmmelding. Onze meldkamer-operatoren zijn bijzonder goed opgeleid en getraind. Ze handelen elke alarmmelding vakkundig af. De hulpdiensten worden meteen verwittigd als een bepaalde noodsituatie dat vereist.Securitas logo