Vraag een offerte

Meldkamer aansluiting


Meldkamer

Wat is een meldkamer?

Professioneel gezien gaan we nog een stapje verder. Een inbraakbeveiliging systeem alarmeert een inbreker met een luid en optisch signaal, maar kan hiervan ook melding maken bij een professionele meldkamer die in staat is exact te melden wat er zich binnen uw pand afspeelt en zo loze melding kan onderscheiden van een effectieve alarmmeldingen. Bij een echte melding wordt direct de politie ingeschakeld.


Is een meldkamer verplicht? 

De meldkamer is de veiligste opvolging van al uw alarmsignalen, maar is zeker geen verplichting tenzij de verzekeraar een meldkamer aansluiting oplegt. Dit is afhankelijk van het verzekerde risico.

De voordelen van een meldkamer

De tijd tussen een inbraak en alarmopvolging moet zo kort mogelijk zijn. Ook bestaat het zogenaamde ‘stil alarm’. Wat inhoudt dat op de plaats waar de inbraakbeveiliging geplaatst is, niets gehoord of gezien wordt, maar bij de meldkamer onmiddellijk de politie wordt verwittigd.


Meldkamer inbrengen als onkost

De meldkamer staat 24/7 klaar om in te grijpen, zodat u op beide oren kunt slapen. En verder beschikt de meldkamer over professionele, meertalige meldkamer-operatoren, hulpdiensten worden in noodsituaties meteen verwittigd. Security-as-a-service: we borgen uw veiligheid met de juiste middelen op het moment dat u daar behoefte aan heeft.


Actief beveiligen, 24 uur op 24

Omdat in geval van nood elke seconde telt, is een aansluiting op een centrale meldkamer aan te raden

De controlekamer, ook wel alarmcentrale of meldkamer genoemd, vormt het hart van uw beveiliging. Alert Services beschikt over een erkende alarmcentrale en biedt een brede waaier aan alarmopvolging-diensten aan. U heeft de keuze uit verschillende formules, zodat u verzekerd bent van een beveiligingsconcept dat volledig beantwoordt aan uw persoonlijke noden.

U krijgt live-updates over een alarmmelding. Onze meldkamer-operatoren zijn bijzonder goed opgeleid en getraind. Ze handelen elke alarmmelding vakkundig af. De hulpdiensten worden meteen verwittigd als een bepaalde noodsituatie dat vereist.

Meldkamer Alert Services by Securitas